0

Emekli maaş zammı

Yaklaşık 15.4 milyon emekliyi ilgilendiren 2024 emekli maaş zammı cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılı ilk yarısı için SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin maaşlarına %5 puanlık artış yapıldığını ve zammın yüzde 42.60 olduğunu açıkladı. Böylece en düşük emekli maaşına da yüzde 33.33 oranında zam yapılarak 7500 liradan 10 bin liraya yükseldiğini duyuruldu.

EMEKLİLER KÖK MAAŞLARINI BİLMİYOR

En düşük emekli maaşı alan kişilerin büyük çoğunluğu kök maaşını bilmiyor. 7500 lira en düşük emekli aylığı aldıkları için aslında hak ettikleri gerçek aylıkları bilmedikleri için maaşlara yapılan zamlarla kök maaşlarının ne kadar olduğunu da tahmin edemiyorlar.

Kök maaşı bulmak için çok kolay yöntemler kullanılıyor. e-Devlet şifresi olan tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri kök maaşlarını birkaç dakika içinde tespit edebiliyor. Kök maaşınızın nasıl bulunacağını bilmiyorsanız Sgk ve Bağkur kök maaş hesaplama yazımınızı inceleyebilirsiniz.

MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

SGK’lı emekliler her ayın 17-26’sı arasında, Bağ-Kur’lu Emekliler ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşını çekebiliyorlar. Bu tarihlere zam düzenlemesi yetişmezse zam farkının ayrıca yatırılması için tarih belirlenmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir